Home     Vitamines voor Honden     Sportieve Hondenartikelen     Contact     Leveringsvoorwaarden         

 
Direkt homeopathische produkten bestellen
Over Homeopathie
Wondverzorging
Allergie
Gewrichten
Glucosamine
Spieren en energie
Omega 3-6-9
Spijsvertering
Weerstand & Infectie
Huid- en Vachtproblemen
Hotspot
Eczeem
Wondbehandeling
Vlooien & Wormen
Luchtwegen
Angst en Nervositeit
Geslachtsdrift
Voortplanting
Blaas en nieren
Verzorging van de ogen
Verzorging van de oren
Verzorging van de vacht
EHBO-Reiskit
Vuurwerkangst
De producenten van
Homeopatische middelen
Volledig artikel
darmproblemen
Volledig artikel
Vetramil honingzalf
Volledig artikel
Artrose Artritis
Volledig artikel allergie
Volledig artikel huidproblemen
en vachtproblemen
Volledig artikel spieren
en gewrichten
Links
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    Wat is allergie? 

Bestellen


Allergie is een aandoening die tegenwoordig vaak voorkomt bij honden. Atopie is allergie die ontstaat door het inademen van bepaalde stoffen. Atopie is bij honden de meest voorkomende vorm van allergie. 3-15% van de honden heeft last van een atopie.
Allergie is een sterke reactie van het afweersysteem van de hond op stoffen van buitenaf. Allergenen zijn de stoffen die een allergie uitlokken en bevinden zich overal. Deze allergenen kunnen zijn huisstofmijt, gras, haren, huidschilfers, enz.
De eerste keer dat het lichaam van de hond in aanraking komt met een allergeen reageert het afweersysteem in het lichaam met afweerstoffen en afweercellen. Komt de hond de keer daarop weer in contact met de allergeen dan bepaald het lichaam hoe te reageren. In het geval van een hond met een allergie reageert het lichaam ernstig.

Wat gebeurd er bij een allergische reactie van de hond?
Bij contact met een allergeen ontstaat een reactie in het lichaam; er worden stoffen geproduceerd die leiden tot een ontstekingsreactie van de huid en jeuk.

Waar kunnen honden allergisch voor zijn?
- Voedsel
- Vlooienbeet
- Contact met bijv. schoonmaakmiddelen, plastic, verf, vloerbedekking, shampoo, vlooienband.
- Atopie (inhalatieallergie)

Voedselallergie
Vaak is het lastig te ontdekken welke stof in de voeding van de hond een allergische reactie veroorzaakt. Wanneer de allergenen in de voeding wel bekend zijn moet de hond tenminste voor een periode van 6-12 weken op een dieet vrij van deze allergenen.

Sommige medicijnen zoals antibiotica kunnen ook een allergische reactie veroorzaken. Deze reactie gaat gepaard met roodheid van de huid en heftige jeuk.

Vlooienallergie
Bij een vlooienallergie is bij de vlooienbeet het speeksel van de vlo het allergeen. De allergische reactie die volgt is een huidonsteking en ondragelijke jeuk. Een vlooienallergie kan leiden tot hotspot bij de hond.
Een Hotspot is een natte plek in de vacht met een vuurrode huid die bedekt is met een etterlaag. Het is een vochtig eczeem dat in een paar uur tijd kan ontstaan door krabben of bijten.

Contactallergie
Bij een contactallergie ziet men op de plaatsen waar de hond contact heeft met het allergeen een roodheid en ontsteking ontstaat. dit kan zich uiten op bijvoorbeeld de huid van de buik en de kussentjes van de hondenpoten.
Schoonmaakmiddelen, plastic, verf, vloerbedekking, shampoo, vlooienband zijn alle stoffen die een allergische reactie kunnen veroorzaken.

Atopie, inhalatieallergie
Atopie komt veel voor bij honden. Het is een vorm van allergie die door inademing ontstaat van stoffen die vrij voorkomen in de omgeving. Deze erfelijke vorm van allergie komt meer voor bij de volgende hondenrassen: Duitse Herder, Golden Retriever, Lasa Apso, Labrador, Boxer, Poedel, West Highland White, Jack Russel, FoxterriŽr, CaÔrn en Schnauzer.
Het is een allergie voor stuifmeel van bloeiende gewassen, huidschilfers, en diverse huisstofmijten en voedermijten. De allergie ontstaat doorgaans voor het 3e levensjaar van de hond. De hond heeft veel jeuk, likt zich vaak of bijt zich aan de poten en kussentjes, schuurt de kop langs de vloer. Ontstekingen van de huid zijn hiervan het gevolg. Een enkele keer heeft de hond ook last van niezen en ooguitvloeiing. De huidontstekingen kunnen verergeren door een bacteriŽle (staphylococcen)infectie of een gist.
Zie de resultaten met Vetramil Honingzalf

Het is verstandig medicijnen als ontstekingsremmers zo kort mogelijk toe te dienen aan de hond.
Zie ook de pagina behandeling van allergie met homeopatische geneesmiddelen bij de hond.


 
 

 
                 
           
    Alle informatie die op vitamine-hond.com wordt aangeboden, inclusief informatie gerelateerd aan
    gezondheidsklachten van de hond, behandeling van gezondheidsklachten en beschrijving van
    producten, dient alleen voor informatieve doeleinden. Zij is niet bedoeld als vervanging van het
    advies van uw dierenarts. De informatie op Vitamine-hond.com is niet bedoeld als diagnose van
    gezondheidsproblemen van uw hond.
De producten van Vitamine-hond.com zijn bedoeld ter
    ondersteuning van het proces van genezing. Indien uw huisdier ziek is raden wij u aan eerst
    uw dierenarts te raadplegen voor een correcte diagnose.
Voordat u via Vitamine-hond.com
    gekochte producten gebruikt, dient u eerst het doseringsadvies voor uw hond en de
    beschrijving per product aandachtig door te lezen.
   
     
      Kijk ook eens bij de volgende onderwerpen van Vitamine-Hond.com:
Vitamine-hond en voeding, Direkt vitamines bestellen voor de Hond, Direkt vitamines bestellen voor de Mens, Waarom Vitamines?,
Vitamine A
,
Vitamine B,Vitamine C, Vitamine E, Doseringsadvies hond 5-70 kg., Doseringsadvies per kg. lichaamsgewicht hond, Mineralen, Chlorella, Kelp, ChondroÔtine , Glucosamine, Probiotica,
Huid- en vachtproblemen gewrichtsproblemen, Heupdysplasie, Elleboogdysplasie, Spijsvertering, Vruchtbaarheid, Lusteloosheid, Stress, Anti-veroudering, Weerstand, Loopsheid, Contact, Links,Leveringvoorwaarden, Homeopathie voor Honden, Gezonde voeding honden
 
      Sportieve hondenartikelen Outdoor artikelen voor de Hond
Sportieve hondenartikelen, overzicht hondenrugzak, hondenrugzak approach pack, hondenrugzak palisades pack, zwemvest collectie vor de hond, k-9 hondenzwemvest, overzicht collectie hondenschoentjes, hondenschoentjes bark'n boots Grip trex, hondenschoentjes bark'n boots skyliner, hondensokjes, overzicht hondenjacks, k-9 hondenjack, koelvest voor de hond, reflecterend hondenvest, overzicht hondentuigen en hondenlijnen, hondenharnas, flex hondenlijn, hondenlijn met handvat, overzicht honden halsbanden, ruff wear halsband, veiligheidslampje voor de hond, politiehonden uitgerust met bark'n boots Grip Trex hondenschoentjes
 
                 
              sitemap

         Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 13 november 2013  © 2006 -www.vitamine-hond.com. Vitamine en homeopathie voor de hond, organische voedingssupplementen voor honden
          van alle rassen,  ziekte en aandoeningen van de hond behandelen met vitaminen en homeopatische geneesmiddelen. Sportieve hondenartikelen, outdoor artikelen voor de hond.
 le Dogue du Tour de Force, Profizon. Ontwerp
Piece of Cake webdesign.