Home     Vitamines voor Honden     Sportieve Hondenartikelen     Contact     Leveringsvoorwaarden         

 
Direkt homeopathische produkten bestellen
Over Homeopathie
Wondverzorging
Allergie
Gewrichten
Glucosamine
Spieren en energie
Omega 3-6-9
Spijsvertering
Weerstand & Infectie
Huid- en Vachtproblemen
Hotspot
Eczeem
Wondbehandeling
Vlooien & Wormen
Luchtwegen
Angst en Nervositeit
Geslachtsdrift
Voortplanting
Blaas en nieren
Verzorging van de ogen
Verzorging van de oren
Verzorging van de vacht
EHBO-Reiskit
Vuurwerkangst
De producenten van
Homeopatische middelen
Volledig artikel
darmproblemen
Volledig artikel
Vetramil honingzalf
Volledig artikel
Artrose Artritis
Volledig artikel allergie
Volledig artikel huidproblemen
en vachtproblemen
Volledig artikel spieren
en gewrichten
Links
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   

Deze informatie is uitsluitend voor educatief gebruik en vervangt niet het advies van een dierenarts
bron: NML Health                                       Artrose en Artritis bij de hond

De meeste honden gaan zo'n drie keer per dag uit. Ze bewegen dan veel en intensief gedurende een korte periode. Dit kan zijn"weerslag hebben op pezen, spieren en gewrichten. Ook artrose kan hiervan het gevolg zijn. Artrose hoeft echter niet altijd te ontstaan ten gevolge van een over- of verkeerde belasting van het bewegingsapparaat; ook erfelijkheid, verkeerde voeding, onzorgvuldige fokkerij, trauma of ouderdom kan artrose veroorzaken. Waar artrose een aandoening is die veelal voornamelijk ongemak en stijfheid veroorzaakt, is artritis een ontsteking van de gewrichten die vaak gepaard gaat met pijn. In beide gevallen is het raadzaam de hond of kat op een natuurlijke manier te ondersteunen met Glucosamine en essentiele vetzuren. Over Glucosamine en de verdere bestanddelen die een goed glucosaminecomplex zou moeten bevatten is al veel geschreven. Meestal is het onduidelijk wat er precies in zit, in welke verhoudingen en, wellicht wel het allerbelangrijkst, in welke vorm deze bestanddelen in het preparaat zijn verwerkt. Reden temeer om de feiten wat betreft het glucosaminecomplex van de Groene Os eens op een rijtje te zetten en tevergelijken met overige glucosaminepreparaten die op de markt zijn voor honden. Ook over onverzadigde vetzuren en de verhouding waarin deze dienen te worden aangeboden lopen de meningen soms uiteen. Hieronder leest u waarom wij bij Puur Natuur Doils Omega 3 aanraden!

Glucosaminecomplex bij Artrose

De belangrijkste functie van glucosaminecomplex is het aanmaken van proteoglycanen. Deze proteoglycanen vormen, samen met water, het meest belangrijke bestanddeel van de gewrichtsvloeistof, die de gewrichten en het kraakbeen soepel laat bewegen. Het Glucosamine Complex van de Groene Os bevat een complete combinatie van elkaar aanvullende stoffen:

Glucosaminesulfaat

Glucosaminesulfaat is onmisbaar voor de aanmaak van bindweefselstructuren in het lichaam. Het speelt een belangrijke rol bij de opbouw van banden, gewrichten, kapsels en huid en stimuleert de aanmaak van kraakbeen. Daarnaast is het een bouwsteen van smeervloeistoffen in de gewrichten, slijmvliezen en het oog. Ook heeft het ontstekingswerende eigenschappen, het blokkeert ontstekingsbevorderende mediatoren. Naar de positieve werking van glucosaminesulfaat is al veel onderzoek gedaan (zie referenties)
Chondroïtinesulfaat
De werking van het glucosaminesulfaat komt het beste tot uiting in combinatie met chondroitinesulfaat. Chondroitinesulfaat is een van de belangrijkste bestanddelen van kraakbeen, banden en botten. Het gaat de afbraak van kraakbeen tegen en dient tevens als bouwsteen voor nieuw kraakbeen. Ook verhoogt dit sulfaat het gehalte aan hyaluronzuur, wat als smeermiddel werkt in de gewrichten. Daarnaast blokkeert het enzymen die verantwoordelijk zijn voor de afbraak van kraakbeen. De Groene Os maakt gebruik chondroitinemoleculen met een zeer laag moleculair gewicht, wat de opname groter dan 90% maakt. Veel merken gebruik maken van minder goed opneembare sulfaten.
Calcium & Magnesiumcitraat Naast glucosamine- en chondroitinesulfaat bevat het Glucosaminecomplex van de Groene Os calcium- en magnesium in citraatvorm, welke een goede bouwsteen vormen voor de botten en gewrichten. Ook het bindweefsel maakt hier voor zijn opbouw gebruik van. Magnesium werkt tevens ontspannend op de spieren en biedt daardoor verlichting bij pijn. De Glucosamine van de Groene Os bevat een organische calcium- magnesium verbinding wat het lichter verteerbaar en daarmee makkelijk opneembaar maakt. Doordat deze organische verbindingen lichaamseigen zijn, vormen ze tevens geen belasting voor het dier.
MSM

Methyl Sulfonyl Methaan, oftewel MSM is een organische zwavel en leverancier van de belangrijkste zwavelverbindingen in het lichaam. Deze verbindingen zijn nodig voor de aanmaak van collageen en keratine en helpen tevens bij de opbouw van het kraakbeen. Samen met Magnesiumcitraat bevordert het de celstofwisseling. Ook heeft het een pijnstillend effect op de spieren en gewrichten en gaat het ontstekingen tegen.

Vitamine C, Klik hier voor meer informatie   (vitamine-hond.com)
Vitamine C, is onmisbaar voor de aanmaak van bindweefsel en kraakbeen en remt de afbraak van glycosaminoglycanen. Het is tevens van belang voor de opname van de weefselvormende aminozuren. Ook verbetert het de opname van de calcium en magnesium en de werking van de glucosamine en chondroitine.

Glucosaminecomplex Speciaal bij Artritis
Naast de Glucosaminecomplex, is er de
Glucosaminecomplex Speciaal die ingezet kan worden bij pijnlijke ontsteking in de gewrichten. Behalve de gunstige eigenschappen van de Glucosamine Complex, heeft de Speciaal een nog sterkere ontstekingsremmende werking. De toegevoegde Boswellia gaat ontstekingen tegen en werkt herstellend op de slijmhuid. Niacinamide stimuleert de stofwisseling en is van belang voor de productie van energie. NAcetyl-cysteïne is een krachtig antioxidant met een aangetoonde bescherming tegen een groot aantal toxische stoffen evenals een slijmoplossende werking. Glucosamine Complex Speciaal wordt voor het beste resultaat ingezet met de Teunisbloemolie, eveneens van de Groene Os. Wanneer de pijn is verdwenen kan worden overgegaan op de normale Glucosaminecomplex.  Vergelijking met andere merken Er zijn verschillende redenen waarom het glucosaminecomplex van de Groene Os voor Puur Natuur als beste uit de test komt na vergelijking met andere merken:
● Een groot aantal merken is te eenzijdig qua samenstelling, deze bevatten bijvoorbeeld geen MSM, of calciummagnesiumcitraat, maar alleen chondroitine en glucosaminesulfaat en dat vaak niet eens in de best opneembare (organische) vorm. Veelal moeten de bestanddelen van deze preparaten eerst nog worden omgezet in glucosamine wat de opname niet ten goede komt. Glucosamine Complex van de Deze informatie is uitsluitend voor educatief gebruik en vervangt niet het advies van een dierenarts.
Groene Os bevat alle benodigde bestanddelen in de best opneembare, organische, vorm en is daarmee een van de meest complete glucosaminepreparaten.
● Een groot aantal merken biedt het complex aan in tabletvorm. Deze tabletten bevatten veel onnodige hulpstoffen die nodig zijn voor het slaan van het tablet. De Groene Os biedt een glucosaminecomplex in poedervorm, dat alleen bestaat uit organische verbindingen die ook daadwerkelijk een functie hebben en voegt geen onnodige vul- of bindmiddelen toe.
● Een aantal middelen biedt de werkzame stoffen aan in de vorm van gelatine. Om de werkzame stoffen hieruit te halen moet het eerst worden omgezet, het resultaat hiervan is veelal matig. Ook bevatten veel middelen anorganische verbindingen die belastend kunnen zijn voor het lichaam.
● Een aantal middelen beroept zich op een zeer gunstige prijs per dag. Echter, de aangeraden dosering van deze middelen ligt veelal erg laag wat inderdaad de prijs drukt, maar tevens de hoeveelheid werkzame stoffen die het dier binnenkrijgt omlaag haalt. Wanneer de hoeveelheid werkzame stoffen per dag in relatie tot de prijs wordt bekeken, biedt de Groene Os een van de beste prijs/kwaliteitsverhoudingen.
● Tegenwoordig worden er diverse voeders die glucosamine en/of chondroitine bevatten aangeboden. In supplementvorm kan de dosering echter nauwkeurig worden aangepast aan het functioneren van het dier, iets wat met dergelijke voeders onmogelijk is.
Onverzadigde vetten en artrose Er zijn twee belangrijke typen essentiele, meervoudig onverzadigde vetzuren: omega 3 en omega 6. Essentieel houdt in dat ze onmisbaar zijn voor het lichaam, maar het lichaam ze niet zelf kan aanmaken en ze dus via de voeding aan moeten worden geboden.

Er zijn onverzadigde vetten van het cis-type en van het transtype. Dit heeft betrekking op de plaats van de waterstofatomen binnen het molecuul. Bij het trans-type, zoals in de afbeelding is te zien, bevinden deze atomen zich ruimtelijk gezien tegenover elkaar. Bij het cis-type bevinden deze waterstofatomen zich aan dezelfde kant. De plaats van de binding heeft gevolgen voor de flexibiliteit van het molecuul. Trans- vetzuren bestaan uit rechte, niet-soepele koolstofketens, door de transbinding zijn ze onbuigzaam.
Cis-vetzuren hebben een of meerdere krommingen in de keten en zijn daarmee flexibeler. Door de krommingen nemen deze cis- vetzuren meer plaats in in de celmembranen dan transvetten. Dit rekt het celmembraan op en maakt de celwand flexibel en elastisch. Transvetten zijn stug en onbuigzaam en rekken de celmembranen lang niet zo ver op, wat maakt dat deze celmembranen stijver en minder flexibel worden, wat een bron van ontstekingen vormt. De synthese van EPA en DHA uit omega 3 vetzuren is onmisbaar voor een groot aantal vitale lichaamsfuncties. Met name de ontstekingsremmende eigenschappen en de stimulerende werking op de zenuwprikkeloverdracht hebben een gunstige weerslag op het lichaam bij bewegingsproblemen als artrose.
Waarom Doils? Visolie wordt de laatste decennia steeds vaker ingezet, als extra bron van omega-3, omdat dit veel te weinig in moderne mensen- en diervoeding voorkomt. Onderzoek heeft aangetoond dat alleen zeer hoge concentraties omega-3 een therapeutisch effect op het lichaam hebben. Voor de hond geldt een minimum van 40 mg. omega-3 per kg/ per dag. Deze hoeveelheid wordt bij lange na niet gehaald in de gemiddelde visoliecapsule en ook in dieetvoeders die omega- vetzuren bevatten zit doorgaans een lagere concentratie. De enige oplossing hiervoor is een hogere dosering toedienen, maar het probleem hiervan is dat dieren snel dik worden van (veel) visolie. Ook meer dieetbrokken voeren is om gewichtstechnische redenen geen goede optie. Doils omega-3 biedt de oplossing. Deze visolie bevat als enige merk een zogeheten ‘superconcentraat’. Dit houdt in dat in de Doils producten tot wel 80% omega-3 bevatten waarvan tot 45% uit EPA en tot 25% uit DHA bestaat. Iedere milliliter Doils bevat rond de 450 mg EPA. De bijzondere manier waarop de visolie geextraheerd wordt zorgt er tevens voor dat alle reststoffen zijn weggezuiverd. Tevens heeft Doils Omega-3, in relatie tot andere merken of verse, vette vis, een zeer lage caloriewaarde (10 cal/ml of 1 cal/kilo) wat ook de inzet bij patienten die af moeten vallen –overgewicht is immers een van de grootste veroorzakers van gewrichtsproblemen - goed mogelijk maakt. Doils kan veilig worden ingezet als aanvulling op ieder dieet, ook bij dieren met nierproblemen of dieren die hypoallergene voeding krijgen. Doils Arthrosis Doils Arthrosis bestaat uit 80% Omega 3 vetzuren, waarvan 40% EPA is en heeft zeer ontstekingsremmende eigenschappen wanneer per 10 kg. lichaamsgewicht 1 ml. Doils per dag wordt toegediend. De toevoeging van een hoge dosis Vitamine C beschermt het lichaam daarnaast tegen vrije radicalen, de stoffen die veroudering veroorzaken. Doils Arthrosis heeft een gunstig effect op alle vormen van artrose (gewrichtsslijtage) en spondylose (degeneratie van de wervels) in de ruggengraat. Het houdt honden actief en bewegelijk!

Referenties:
* Alan R. Gaby, MD. Natural Treatments for Osteoarthritis.
Altern Med Rev, 1999: 4(5):330-341.
* Bruyere O, Pavelka K, Rovati LC, et al. Glucosamine sulfate reduces osteoarthritis progression in postmenopausal women with knee osteoarthritis: evidence from two 3-year studies.
Menopause. 2004;11:138-143.
* Crolle G, D'Este E. Glucosamine sulfate for the management of arthrosis: a controlled clinical investigation.
Curr Med Res Opin. 1980;7:104–109.
・ D’Ambrosio E, Casa B, Bompani R, et al. Glucosamine sulphate: a controlled clinical investigation in arthrosis.
Pharmatherapeutica. 1981;2: 504–508. ・ Drovanti A, Bignamini AA, Rovati AL. Therapeutic activity of oralglucosamine sulfate in osteoarthrosis: a placebo-controlled double-blind investigation. Clin Ther. 1980;3:260–272.
・ Drs B.J.F. van den Bemt en prof. dr J.J. Rasker. Glucosamine en chondroitine bij artrose.
Geneesmiddelenbulletin: 2005.
* Noack W, Fischer M, Forster KK, et al. Glucosamine sulfate in osteoarthritis of the knee.
Osteoarthritis Cartilage. 1994;2:51–59. ・ Pavelka K, Gatterova J, Olejarova M, et al. Glucosamine sulfate use and delay of progression of knee osteoarthritis: a 3-year, randomized, placebo-controlled, double-blind study. Arch Intern Med. 2002;162:2113-2123.
* Qiu GX, Gao SN, Giacovelli G, et al. Efficacy and safety of glucosamine sulfate versus ibuprofen in patients with knee osteoarthritis.
Arzneimittelforschung. 1998;48:469–474.
・ Rashad S. Revell P, Hemingway A, et al. Effect of non-steroidal anti-inflammatory drugs on the course of osteoarthritis.
Lancet 1989; 2:519-22.
* Reginster JY, Deroisy R, Rovati LC, et al. Long-term effects of glucosamine syphate on osteoarthritis progression: a randomised, placebo- controlled clinical trial.
Lancet 2001; 357:251-6.
* Rindone JP, Hiller D, Collacott E, et al. Randomized, controlled trial of glucosamine for treating osteoarthritis of the knee.
West J Med. 2000;172:91–94.
・ Thie NM, Prasad NG, Major PW. Evaluation of glucosamine sulfate compared to ibuprofen for the treatment
 of temporomandibular joint osteoarthritis: a randomized double blind controlled 3 month clinical trial.
J Rheumatol. 2001;28:1347–1355.

 
         
    Alle informatie die op vitamine-hond.com wordt aangeboden, inclusief informatie gerelateerd aan
    gezondheidsklachten van de hond, behandeling van gezondheidsklachten en beschrijving van
    producten, dient alleen voor informatieve doeleinden. Zij is niet bedoeld als vervanging van het
    advies van uw dierenarts. De informatie op Vitamine-hond.com is niet bedoeld als diagnose van
    gezondheidsproblemen van uw hond.
De producten van Vitamine-hond.com zijn bedoeld ter
    ondersteuning van het proces van genezing. Indien uw huisdier ziek is raden wij u aan eerst
    uw dierenarts te raadplegen voor een correcte diagnose.
Voordat u via Vitamine-hond.com
    gekochte producten gebruikt, dient u eerst het doseringsadvies vitamines voor uw hond en de
    beschrijving per product aandachtig door te lezen.
   
     
               
   
Kijk ook eens bij de volgende onderwerpen van Vitamine-Hond.com:
Vitamine-hond en voeding, Direkt vitamines bestellen voor de Hond, Direkt vitamines bestellen voor de Mens, Waarom Vitamines?,
Vitamine A
,
Vitamine B,Vitamine C, Vitamine E, Doseringsadvies hond 5-70 kg., Doseringsadvies per kg. lichaamsgewicht hond, Mineralen, Chlorella, Kelp, Chondroïtine , Glucosamine, Probiotica,
Huid- en vachtproblemen gewrichtsproblemen, Heupdysplasie, Elleboogdysplasie, Spijsvertering, Vruchtbaarheid, Lusteloosheid, Stress, Anti-veroudering, Weerstand, Loopsheid, Contact, Links,Leveringvoorwaarden, Homeopathie voor Honden, Gezonde voeding honden
 
    Sportieve hondenartikelen Outdoor artikelen voor de Hond
Sportieve hondenartikelen, overzicht hondenrugzak, hondenrugzak approach pack, hondenrugzak palisades pack, zwemvest collectie vor de hond, k-9 hondenzwemvest, overzicht collectie hondenschoentjes, hondenschoentjes bark'n boots Grip trex, hondenschoentjes bark'n boots skyliner, hondensokjes, overzicht hondenjacks, k-9 hondenjack, koelvest voor de hond, reflecterend hondenvest, overzicht hondentuigen en hondenlijnen, hondenharnas, flex hondenlijn, hondenlijn met handvat, overzicht honden halsbanden, ruff wear halsband, veiligheidslampje voor de hond, politiehonden uitgerust met bark'n boots Grip Trex hondenschoentjes
 
            sitemap

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 13 november 2013  © 2006 -www.vitamine-hond.com. Vitamine en homeopathie voor de hond, organische voedingssupplementen voor honden
          van alle rassen,  ziekte en aandoeningen van de hond behandelen met vitaminen en homeopatische geneesmiddelen. Sportieve hondenartikelen, outdoor artikelen voor de hond. 
 le Dogue du Tour de Force, Profizon. Ontwerp
Piece of Cake webdesign.