Vitamines voor Honden     Sportieve Hondenartikelen     Contact     Leveringsvoorwaarden         

homeopathie voor honden en homeopatische geneesmiddelen voor honden
 
Direkt homeopathische produkten bestellen
Over Homeopathie
Wondverzorging
Allergie
Gewrichten
Glucosamine
Spieren en energie
Omega 3-6-9
Spijsvertering
Weerstand & Infectie
Huid- en Vachtproblemen
Hotspot
Eczeem
Wondbehandeling
Vlooien & Wormen
Luchtwegen
Angst en Nervositeit
Geslachtsdrift
Voortplanting
Blaas en nieren
Verzorging van de ogen
Verzorging van de oren
Verzorging van de vacht
EHBO-Reiskit
Vuurwerkangst
De producenten van
Homeopatische middelen
Volledig artikel
darmproblemen
Volledig artikel
Vetramil honingzalf
Volledig artikel
Artrose Artritis
Volledig artikel allergie
Volledig artikel huidproblemen
en vachtproblemen
Volledig artikel spieren
en gewrichten
Links
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   

Homeopathie voor honden

Snel en eenvoudig Homeopatische geneesmiddelen bestellen bij Vitamine-Hond.com voor uw hond!! U kunt zoeken op aandoening
via de kolom links, of via Zoeken op Trefwoord!
Vitamine-Hond.com is leverancier van de Groene Os, Puur Natuur, Vetramil wondzalf, Tasman, Heel, Bach, en Espree.
Kunt U het door U gewenste homeopatische middel niet vinden?
Neem gerust contact met ons op info@vitamine-hond.com

 
homeopathie voor honden
 
   


Homeopathie en allopathie
Bron: NML Health
Allopathie is de term die gebruikt wordt om de reguliere geneeskunde aan te duiden, zoals studenten die nu op de universiteit leren. De (dieren)arts geeft een middel dat de klacht van honden tegengaat of onderdrukt. Bij koorts geeft hij bijvoorbeeld een koortsremmend middel. De voordelen van allopatische geneesmiddelen zijn dat het middel meestal snel begint te werken en snel resultaat geeft. Voor- beelden daarvan zijn: pijnstillers, antibiotica of een operatie. Toch zijn
er ook nadelen aan deze middelen: de ziekteverschijnselen worden vaak onderdrukt waardoor het ziekteproces als het ware wordt verhuld.

 
    Wanneer er dan gestopt wordt met de geneesmiddelen kunnen de ziekteverschijnselen bij honden terugkeren. Ook komt het wel voor dat een verschijnsel onderdrukt wordt, maar dat er dan een ander ziekteverschijnsel ontstaat. De hond krijgt bijvoorbeeld eerst eczeem en na behandeling van het eczeem ontstaan astmatische klachten. Dat komt omdat de eczeem wel weg is, maar de veroorzaker van de ziekte nog steeds in het lichaam aanwezig is. Die zoekt dan een andere uitweg uit het lichaam.
Een ander nadeel van allopatische geneesmiddelen is dat sommige ervan ernstige bijwerkingen bij honden hebben.
Het grootste verschil tussen allopathie en homeopathie is, dat bij allopathie (de reguliere diergeneeskunde) vooral naar de ziekte van de hond wordt gekeken. Het orgaan (bijvoorbeeld de lever) of de cellen (bijvoorbeeld bij tumoren) die ziek zijn, staan centraal. Naar andere delen of eigenschappen van zieke honden kijkt de arts niet. Voor de diagnose zoekt de dierenarts naar een afwijking in het lichaam van de hond die hij kan vaststellen. Door bijvoorbeeld bloedonderzoek te doen ontdekt de arts een zieke lever, die hij dan verder behandelt. De medicijnen zijn dan alleen bedoeld voor het bestrijden van de ziekte aan de lever, niet voor het gezond maken van het gehele dier.
De homeopathie gaat ervan uit dat alle symptomen van zieke honden samenhang hebben. Dus een huidontsteking bij honden heeft ook te maken met andere eigenschappen van de zieke, de gehele hond is belangrijk. Lichaam en geest horen bij elkaar en worden samen behandeld. Dus behalve naar de zieke lever kijkt de homeopaat ook naar andere klachten of eigenschappen van het dier en hiermee houdt hij rekening tijdens de behandeling. Het gehele dier staat centraal in plaats van alleen het zieke deel.

Een zeer belangrijke term in de homeopathie voor honden is het begrip 'levenskracht'. Met levenskracht wordt bedoeld: het zelfherstellend vermogen van het honden lichaam. Denk aan het vermogen van het lichaam om bijvoorbeeld een wondje zelf weer te genezen. Deze levenskracht houdt de gezonde hond in evenwicht. Bij een ziek dier zijn het evenwicht en de levenskracht verstoord. De ziekteverschijnselen zijn een uiting van de verstoorde levenskracht.

Doel van de homeopathie is deze levenskracht te stimuleren zodat het lichaam van honden wordt aangezet tot zelfgenezing.

  1. Uw hond knapt direct op. U kunt stoppen met het toedienen van het homeopatisch geneesmiddel als de klachten geheel zijn verdwenen.
  2. Uw hond wordt zieker en de klachten verergeren. U moet stoppen met het middel en contact opnemen met een (homeopathisch) dierenarts. Het kan zijn dat uw dier erg gevoelig reageert op het geneesmiddel; de dosering moet dan worden aangepast door de arts.
  3. De toestand de hond verandert niet. Dit kan zijn omdat het geneesmiddel niet het juiste is, of omdat een homeopathische behandeling van uw hond onvoldoende is.

Als uw hond drachtig is, kunt U de meeste homeopathische middelen toch gebruiken. Er staat er een waarschuwing in de bijsluiter als u het middel niet bij dracht mag toedienen. Indien uw hond allopatische geneesmiddelen ( geneesmiddelen uit de reguliere diergeneeskunde ) krijgt en u wilt uw hond  ook homeopathische geneesmiddelen geven, dan mag u nooit zomaar stoppen met de oude medicijnen. Overleg altijd met uw dierenarts. Wanneer dezelfde klachten regelmatig terugkomen bij uw hond kunt u ook beter contact opnemen met een dierenarts.

 

   
                         
             
         
    Alle informatie die op vitamine-hond.com wordt aangeboden, inclusief informatie gerelateerd aan
    gezondheidsklachten van de hond, behandeling van gezondheidsklachten en beschrijving van
    producten, dient alleen voor informatieve doeleinden. Zij is niet bedoeld als vervanging van het
    advies van uw dierenarts. De informatie op Vitamine-hond.com is niet bedoeld als diagnose van
    gezondheidsproblemen van uw hond.
De producten van Vitamine-hond.com zijn bedoeld ter
    ondersteuning van het proces van genezing. Indien uw huisdier ziek is raden wij u aan eerst
    uw dierenarts te raadplegen voor een correcte diagnose.
Voordat u via Vitamine-hond.com
    gekochte producten gebruikt, dient u eerst het doseringsadvies voor uw hond en de
    beschrijving per product aandachtig door te lezen.
   
         
                         
    Kijk ook eens bij de volgende onderwerpen van Vitamine-Hond.com:
Vitamine-hond en voeding, Direkt vitamines bestellen voor de Hond, Direkt vitamines bestellen voor de Mens, Waarom Vitamines?,
Vitamine A
,
Vitamine B,Vitamine C, Vitamine E, Doseringsadvies hond 5-70 kg., Doseringsadvies per kg. lichaamsgewicht hond, Mineralen, Chlorella, Kelp, Chondroïtine , Glucosamine, Probiotica,
Huid- en vachtproblemen gewrichtsproblemen, Heupdysplasie, Elleboogdysplasie, Spijsvertering, Vruchtbaarheid, Lusteloosheid, Stress, Anti-veroudering, Weerstand, Loopsheid, Contact, Links,Leveringvoorwaarden, Homeopathie voor Honden, Allergie bij Honden, Kale plekken bij de Hond, Spieren en gewrichten van Honden, Gezonde voeding honden, Blaas en Nierproblemen bij de hond
   
    Sportieve hondenartikelen Outdoor artikelen voor de Hond
Sportieve hondenartikelen, overzicht hondenrugzak, hondenrugzak approach pack, hondenrugzak palisades pack, zwemvest collectie vor de hond, k-9 hondenzwemvest, overzicht collectie hondenschoentjes, hondenschoentjes bark'n boots Grip trex, hondenschoentjes bark'n boots skyliner, hondensokjes, overzicht hondenjacks, k-9 hondenjack, koelvest voor de hond, reflecterend hondenvest, overzicht hondentuigen en hondenlijnen, hondenharnas, flex hondenlijn, hondenlijn met handvat, overzicht honden halsbanden, ruff wear halsband, veiligheidslampje voor de hond, politiehonden uitgerust met bark'n boots Grip Trex hondenschoentjes
   
                         
                  sitemap

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 13 november 2013  © 2006 -www.vitamine-hond.com. Vitamine en homeopathie voor de hond, organische voedingssupplementen voor honden
          van alle rassen,  ziekte en aandoeningen van de hond behandelen met vitaminen en homeopatische geneesmiddelen.  le Dogue du Tour de Force, Profizon. 
         Ontwerp
Piece of Cake webdesign.