Home     Vitamines voor Honden     Sportieve Hondenartikelen     Contact     Leveringsvoorwaarden         

 
Direkt homeopathische produkten bestellen
Over Homeopathie
Wondverzorging
Allergie
Gewrichten
Glucosamine
Spieren en energie
Omega 3-6-9
Spijsvertering
Weerstand & Infectie
Huid- en Vachtproblemen
Hotspot
Eczeem
Wondbehandeling
Vlooien & Wormen
Luchtwegen
Angst en Nervositeit
Geslachtsdrift
Voortplanting
Blaas en nieren
Verzorging van de ogen
Verzorging van de oren
Verzorging van de vacht
EHBO-Reiskit
Vuurwerkangst
De producenten van
Homeopatische middelen
Volledig artikel
darmproblemen
Volledig artikel
Vetramil honingzalf
Volledig artikel
Artrose Artritis
Volledig artikel allergie
Volledig artikel huidproblemen
en vachtproblemen
Volledig artikel spieren
en gewrichten
Links
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     

Deze informatie is uitsluitend voor educatief gebruik en vervangt niet het advies van een dierenarts!
Bron: NML Health
Homeopatische produkten bestellen voor darmproblemen en spijsverteringsproblemen  klik hier!

Spijsverteringsproblemen bij Honden
Goede voeding vormt de basis van een gezond dierenlichaam. Toch kan het spijsverteringsproces, ondanks een goed voer, niet goed verlopen. Vaak gaat het hierbij om acute, kortdurende klachten, bijvoorbeeld als gevolg van het eten van viezigheid op straat of het drinken uit vuile slootjes. In andere gevallen is er sprake van een chronisch verstoorde darmflora of geÔrriteerd maag/darmslijmvlies, dit kan verschillende oorzaken kan hebben. In alle gevallen, acuut of chronisch, geldt dat een natuurlijke aanpak vaak uitkomst biedtÖ

De beste aanpakÖ
Voor de juiste, meest doeltreffende aanpak van spijsverteringsklachten, is het van belang te weten waar deze door veroorzaakt worden. Het is namelijk vele malen effectiever om de oorzaak van de klachten aan te pakken dan de symptomen alleen. Puur Natuur behandelt hieronder 5 verschillende oorzaken van spijsverteringsproblemen, waarbij een natuurlijke behandeling effectief is:
1. Bij acute en chronische diarree:
Puur Diarree ter regulering van de darmen, eventueel aangevuld met Darmclear om de diarree te stoppen. Pro-bio Forte voor opbouw van de darmflora.

2. Bij darmontsteking:
Darm compositum voor een optimale conditie van het darmslijmvlies.

3. Na antibiotica en bij stress:
Pro-bio Forte voor opbouw van de darmflora.

4. Ter ontgifting na vervuiling:
Darmclear voor het adequaat afvoeren van afvalstoffen

5. Wanneer spijsverteringsproblemen zorgen voor huid- en vachtproblemen:
Pro-bio Forte voor een gezonde spijsvertering, Darmclear ter ontgifting, aan te vullen met Trias Omega essentiŽle vetzuren.
Drainage compositum
Voor een goede spijsvertering is het aan te raden het lichaam twee maal per jaar te ontdoen van afvalstoffen. Dit kan met Drainage compositum. Dit middel stimuleert de lever, nieren, darmen en het lymfestelsel om afvalstoffen af te voeren, zodat een Ďschone startí kan worden gemaakt. Naast een vermindering van allergische reacties, zorgt een drainagekuur ervoor dat voedingsstoffen en medicijnen een beter effect hebben; ze worden beter opgenomen. Ook bij chronische klachten is het aan te raden regelmatig een drainagekuur te geven ter ondersteuning van de totale behandeling. Ook draagt dit middel bij tot een sneller herstel na narcose.

Darm compositum
Darm compositum werkt ontstekingsremmend en ontgiftend. Dit middel beÔnvloedt voornamelijk de dikke- en de dunne darm en wordt met name ingezet wanneer er iets mis is met de darmen, bijvoorbeeld bij een ontsteking. Darm compositum zorgt voor een normale darmpassage en kan daarom zowel worden ingezet bij een te snelle als bij een te trage darmpassage. De bestanddelen van dit fytotherapeutisch middel
zijn: Plantago major, Anserina, Tormentilla, Salvia, Absinthum, Chamomilla en Ceanothus americanum.

Darmclear
Bij problemen die ontstaan ten gevolge van het drinken uit vieze slootjes, het eten van troep op straat of van slecht geconserveerde voeding en na toediening van bepaalde medicijnen (die vaak zware metalen bevatten), kan Darmclear worden ingezet. Ook werkt Darmclear erg goed bij acute diarree. De Psyllium Husk vezels maken de darminhoud zachter met inname van voldoendewater bij obstipatie; bij diarree nemen de vezels overtollig vocht in de darmen op. Ook neutraliseren ze de aanwezige toxinen in het spijsverteringskanaal. MSM, organische zwavel, helpt de cellen om overmatig vocht en gif af te
voeren. De Bifidobacterium lactus, Lactobacillus acidophilus, Lactococcus latis, Enterococcus faecium, Lactobacillus casei en Lactobacillus salivarius zorgen voor gezonde ingewanden en remmen de ontwikkeling van pathogene organismen. Tot slot bevat Darmclear naast deze stoffen ook Bentonite. Bentonite bindt toxinen en zware metalen uit de darmen aan zich om deze met de ontlasting af te voeren. Darmclear heeft een uitstekende Ďstoppende werkingí bij diarree. Tevens helpt het de darmflora op te bouwen.

Deze informatie is uitsluitend voor educatief gebruik en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Pro-bio Forte
Antibiotica en stress tasten de darmflora aan. Pro-bio Forte bestaat uit goede darmbacteriŽn die de darmflora opbouwen, waardoor voedingsstoffen beter worden opgenomen en de vertering soepel verloopt. Pro-bio Forte bevat zes bacteriestammen, te weten Bifidobacterium lactus, Lactobacillus acidophilus, Lactococcus latis, Enterococcus faecium, Lactobacillus casei en Lactobacillus salivarius. Ook wanneer een dier tť ziek is om een ontgiftingskuur te krijgen, kan Pro-bio Forte gegeven worden om de darmen een oppepper te geven. Goede darmbacteriŽn gaan de groei van schimmels, gistcellen en ziekmakende bacteriŽn tegen en bevatten antistoffen ter ondersteuning van het immuunsysteem. Daarnaast helpen ze met de opbouw van vetzuren, die van belang zijn voor een gezonde darmwand en maken ze spijsverteringsenzymen aan. Pro-bio Forte wordt ook ingezet bij chronische huid- en vachtklachten.

Puur Diarree
Puur Diarree helpt zowel bij maag- als bij darmklachten. Het bevordert de genezing van het maag- en darmslijmvlies wanneer dit is aangetast en voorkomt gasophopingen in het maagdarmkanaal. Daarnaast zorgt het voor een goede peristaltiek van de darmen. Arsenicum album, een bereiding uit arsenicum, bevordert de genezing van het maagdarmslijmvlies, bij een pruttelbuik en na het eten van te koud voedsel of sneeuw. Carbo vegetabilis, een bereiding uit houtskool, voorkomt gasophoping in het maagdarmkanaal. Nux vomica, een verdund extract uit de braaknoot, normaliseert de beweging van maag en darmen en werkt ook zeer effectief bij braken. Okoubaka, een verdunning uit de Afrikaanse godenboom, wordt gegeven bij lichte darmstoornis na het eten van voedsel dat niet helemaal in orde is. Podophyllum, een bereiding uit de meiappel, beÔnvloedt onder andere de gal-uitscheiding in de darm. Puur Diarree kan zeer goed gecombineerd worden met Pro-bio Forte ter herstel van de darmflora.

Psyllium Husk
Het vezelmengsel Psyllium Husk (vlozaad) kan ingezet worden voor een goede darmwerking. De vezels in de Psyllium Husk kunnen twintig maal hun eigen volume aan water opnemen. Dit zorgt ervoor dat de darminhoud zachter en volumineuzer wordt wat de darmpassage, met name bij verstopping, verbetert en diverticulosis voorkomt. Een klein gedeelte van de vezels wordt in de darmen omgezet in stoffen die darmkanker helpen te voorkomen. Daarnaast vertragen de vezels de opname van koolhydraten en suikers, wat schommelingen van de bloedsuikerspiegel tegengaat. Psyllium Husk heeft tevens een ontgiftende werking. Het bindt een aantal toxinen en zware metalen aan zich en voert deze af met de ontlasting.

 

Referenties:
- Hart, Ailsa L. B.M., B.Ch., M.R.C.P.; Stagg, Andrew J. Ph.D.; Kamm,
Michael A. M.D., F.R.C.P., F.R.A.C.P. Use of Probiotics in the Treatment of Inflammatory Bowel Disease. Journal of Clinical Gastroenterology. 2003. 36(2):111-119, February 2003. - McCall, T Mehta, CW Leathers and DM Foster. Psyllium husk. II: Effect on the metabolism of apolipoprotein B in African green monkeys. 1992, American Journal of Clinical Nutrition, Vol 56, 385- 39. - Ronagh T, Schroeder D. Psyllium husk fiber bars are efficacious in the treatment of protease inhibitor (PI)-induced diarrhea [abstract 1307]. In: Program and abstracts of the 39th Interscience Conference on Antimicrobial Agents and Chemotherapy (San Francisco). Washington, DC: American Society for Microbiology, 1999. - Schultz M, Sartor RB. Probiotics and inflammatory bowel diseases. Journal of Clinical Gastroenterology. 2000 Jan; 95(1 Suppl):S19-21.- Shanahan, F. Probiotics and inflammatory bowel disease: is there a scientific rationale? Inflammatory Bowel Disease. 2000. May,(2):107-15. - Spiller, Robin C. MD. Impact of dietary fiber on absorption from thesmall intestine. Current Opinion in Gastroenterology. 15(2):100, March 1999. - Steidler, Lothar. Lactococcus lactis, A Tool for the Delivery of Therapeutic Proteins Treatment of IBD. The Scientific World, 2001. Volume 1: 216-217. - Taylor & Francis. Validation of the Probiotic Concept: Lactobacillus reuteri Confers Broad-spectrum Protection against Disease in Humans and Animals. Microbial Ecology in Health and Diseas, 2000. Volume 12, Number 4 / December 1. - Williams & Wilkins. Bacteriotherapy with Lactobacillus reuteri in rotavirus gastroenteritis. Pediatric Infectious Disease Journal. 16(12):1103-1107, December 1997. - Fuller, R. Probiotics in man and animals. Journal of Applied Bacteriology.1989 May;66(5):365-78.

   
         
    Alle informatie die op vitamine-hond.com wordt aangeboden, inclusief informatie gerelateerd aan
    gezondheidsklachten van de hond, behandeling van gezondheidsklachten en beschrijving van
    producten, dient alleen voor informatieve doeleinden. Zij is niet bedoeld als vervanging van het
    advies van uw dierenarts. De informatie op Vitamine-hond.com is niet bedoeld als diagnose van
    gezondheidsproblemen van uw hond.
De producten van Vitamine-hond.com zijn bedoeld ter
    ondersteuning van het proces van genezing. Indien uw huisdier ziek is raden wij u aan eerst
    uw dierenarts te raadplegen voor een correcte diagnose.
Voordat u via Vitamine-hond.com
    gekochte producten gebruikt, dient u eerst het doseringsadvies vitamines voor uw hond en de
    beschrijving per product aandachtig door te lezen.
   
   
sitemap
    Kijk ook eens bij de volgende onderwerpen van Vitamine-Hond.com:
Vitamine-hond en voeding, Direkt vitamines bestellen voor de Hond, Direkt vitamines bestellen voor de Mens, Waarom Vitamines?,
Vitamine A
,
Vitamine B,Vitamine C, Vitamine E, Doseringsadvies hond 5-70 kg., Doseringsadvies per kg. lichaamsgewicht hond, Mineralen, Chlorella, Kelp, ChondroÔtine , Glucosamine, Probiotica,
Huid- en vachtproblemen gewrichtsproblemen, Heupdysplasie, Elleboogdysplasie, Spijsvertering, Vruchtbaarheid, Lusteloosheid, Stress, Anti-veroudering, Weerstand, Loopsheid, Contact, Links,Leveringvoorwaarden, Homeopathie voor Honden, Gezonde voeding honden
 
Sportieve hondenartikelen Outdoor artikelen voor de Hond
Sportieve hondenartikelen, overzicht hondenrugzak, hondenrugzak approach pack, hondenrugzak palisades pack, zwemvest collectie vor de hond, k-9 hondenzwemvest, overzicht collectie hondenschoentjes, hondenschoentjes bark'n boots Grip trex, hondenschoentjes bark'n boots skyliner, hondensokjes, overzicht hondenjacks, k-9 hondenjack, koelvest voor de hond, reflecterend hondenvest, overzicht hondentuigen en hondenlijnen, hondenharnas, flex hondenlijn, hondenlijn met handvat, overzicht honden halsbanden, ruff wear halsband, veiligheidslampje voor de hond, politiehonden uitgerust met bark'n boots Grip Trex hondenschoentjes

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 13 november 2013  © 2006 -www.vitamine-hond.com. Vitamine en homeopathie voor de hond, organische voedingssupplementen voor honden
          van alle rassen,  ziekte en aandoeningen van de hond behandelen met vitaminen en homeopatische geneesmiddelen. Sportieve hondenartikelen, outdoor artikelen voor de hond. 
 le Dogue du Tour de Force, Profizon. Ontwerp
Piece of Cake webdesign.