Home     Vitamines voor Honden      Homeopathie voor Honden     Contact       Leveringsvoorwaarden          

 Vitamine-Hond.com           
 
Home hondenartikelen
Koopjeshoek
Hondenrugzak

Approach pack

Palisades pack

Hondenzwemvest

K9

Portage

Hondenschoentjes
Polar Trex winterschoen

Bark'n Boots Grip Trex

Bark'n Boots Skyliner

Liners / hondensokjes

Hondenjacks

K-9 Overcoat warmte

Climate Changer warmte
Cloud Chaser warmte

Swamp Cooler koeling

Track Jacket reflectie

Hondenharnas
Web Master Hondenharnas

DoubleBack Harnas bergsport

Hondenlijnen

Flex lijn Roamer Leash

Knot-a-Long lijn met handvat

Duo Lijn

Hondenlijn handsfree

Hondenhalsbanden

Hoopie Collar halsband

Knot-a-Just halsband

Veiligheidslampje flash light

The Beacon

Winter Pekel-Sneeuw-IJs
Winter Bescherming tegen kou
Hondenvakantie vaccinaties

Zweden invoer douaneregels

Ruffwear aktiefoto
van uw hond
 
 
  Een aktieve vakantie met de hond!
Vakantie met uw hond wordt een fantastische belevenis! Voor alle outdoor aktiviteiten hebben wij het juiste materiaal. Van wandelen met uw hond, trektochten over ruw terrein,
kanoŽn, zeilen, en raften. Een hondenrugzak, hondenschoentjes, en een zwemvest verhoogt de veiligheid van uw hond met als resultaat een plezierige en ontspannen vakantie!
 
  Vaccinatie eisen, invoerregels en douane bepalingen            
 

Gaat U met uw hond op vakantie naar een van de EU-landen, dan gelden de volgende regels:
Chip of tatoeage
U bent verplicht een identificatie bij uw hond aan te laten brengen. Dit kan bij uw dierenarts.  In Nederland wordt vooral de Ďelectronische transponderí (chip) gebruikt, die onderhuids wordt aangebracht. Naast de chip is ook een tatoeage als identificatie toegestaan.
EU-paspoort
Voor iedere hond die binnen de EU reist, moet u in het bezit zijn van een geldig EU-dierenpaspoort. Het eerste deel van het paspoort is bestemd voor  officiŽle entingen, het tweede deel voor het bijhouden van gezondheidscontroles, overige vaccinaties, en ontwormingen. Laat uw dierenarts in het paspoort ook eventuele recente behandelingen vermelden. Mocht u plotseling in het buitenland met de hond naar de dierenarts moeten, dan kan de plaatselijke dierenarts zien welke behandelingen uw hond recentelijk heeft ondergaan.
Vaccinaties
U dient uw hond te laten inenten tegen rabiŽs (hondsdolheid) De eerste vaccinatie is geldig na 21 dagen. Tegenwoordig bestaat de mogelijkheid de hond te laten enten met een rabiŽsenting die 3 jaren geldig is. Handig als u weet dat u de komende jaren vaker met uw hond binnen Europa zult reizen.

Dieren jonger dan 3 maanden hoeven niet gevaccineerd te zijn. Een lidstaat mag echter dieren jonger dan 3 maanden weigeren. Zie ook Zweden! Wanneer een jonge hond in Nederland wordt ingevoerd, moet de hond geÔdentificeerd zijn en een EU-dierenpaspoort of veterinair certificaat bij zich hebben. Ook moet de eigenaar kunnen verklaren dat de jonge hond tot aan de reis is opgegroeid op de geboorteplek en niet in contact is geweest met dieren die mogelijk besmet waren met rabiŽs. De pup mag ook de grens over als het wordt vergezeld door de moeder waar het nog afhankelijk van is.
Bloedtest
Bij het vervoer van honden naar Ierland, Zweden, Malta en het Verenigd Koninkrijk moet u aan een extra eis voldoen: een bloedtest. Deze test moet aantonen dat de hond gevaccineerd is tegen rabiŽs. De test moet binnen de termijnen die zijn vastgesteld in de nationale regelgeving van het betreffende land, zijn uitgevoerd. Voor Ierland, Malta en het Verenigd Koninkrijk betekent dit: een test 6 maanden voor vertrek. Voor Zweden: een test 4 tot 12 maanden na de laatste vaccinatie tegen rabiŽs. Deze bloedtest hoeft maar 1 x te worden uitgevoerd mits de hond op tijd een rabiŽs vaccinatie krijgt. Tegenwoordig is de rabiŽs vaccinatie 3 jaar geldig.
Klik hier voor de wijzigingen vanaf 1 januari 2012.. Let goed op de datum wanneer de vaccinatie herhaald moet worden.
Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Malta laten jonge honden pas toe als ze aan alle bovenstaande eisen voldoen. In de praktijk betekent dit dus dat honden jonger dan 10 maanden niet worden toegelaten.
Echinococcen en teken
Tot 3 januari 2009 mogen lidstaten extra eisen stellen voor echinococcen en teken. Tot nu toe is bekend dat Zweden, Finland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk een behandeling tegen echinococcen eisen. Ierland en het Verenigd Koninkrijk eisen daarnaast ook een behandeling tegen teken.
Wanneer u op reis gaat naar een land buiten de EU moet u voor de reis altijd een bloedtest laten doen. Neem contact op met uw dierenarts, sommige onderzoeken moeten geruime tijd voor vertrek uitgevoerd worden.
Daarnaast kunnen per land buiten de EU afwijkende regels gelden. De ambassade van het betreffende land kan u hierover uitgebreid voorlichten.
Heeft U niet alles goed voorbereid?
Als de papieren van uw hond niet in orde zijn, kan de douane het dier aanhouden en zijn alle hieruit voortvloeiende kosten voor u. De gevolgen kunnen dan zijn:

  • De hond wordt in quarantaine geplaatst totdat het voldoet aan de gezondheidsvoorschriften.
  • De hond wordt teruggezonden naar het land van herkomst.

In het ergste geval kan de hond ge-euthanaseert worden. Bespaar uzelf en de hond dus een hoop ellende en zorg dat u in het bezit bent van alle benodigde papieren om veilig met uw hond te reizen.
Parasieten

In de zuidelijker gelegen landen komen een aantal ziektes voor die door parasieten worden veroorzaakt en/of overgebracht. Neem contact op met uw dierenarts, om de overbrenger van Leishmaniose, Zandvliegjes, en Babesiose Erlichia overgebracht door teken te voorkomen.

 

 

     
   Zweden
   Klik hier voor het ontwormen certifcaat,
   PDF file! Print, en neem mee naar de
   dierenarts!
 
         
    Kijk ook eens bij onze collectie hondenrugzakken!
Geef de hond een taak tijdens de wandeling en laat hem zijn eigen voeding, water, en EHBO spullen dragen!
   
         
      
   Zorg dat U goed voorbereidt op vakantie
   gaat met de hond!
Ook de hond voelt dat de
   vakantie er aan komt door de spullen die U
   alvast klaarzet voor vertrek. Sommige honden
   worden nerveus, andere hebben last van
   reisziekte. In dat geval zijn er uitstekende
  
homeopatische geneesmiddelen om de hond
   te kalmeren, begin er tijdig mee!

   Verandering van voeding of het drinken van zout water
   of sterk verontreinigd water kan diarree veroorzaken,
   vervelend voor de hond maar gelukkig uitstekend te
   behandelen met Darmclear.
  
Als een hond zich verstapt tijdens een lange wandeling,
   blijft hangen achter het prikkeldraad tijdens een partijtje
   frisbee dan is het handig om een EHBO-set bij de hand te
   hebben. Wij hebben een EHBO-reiskit
   samengesteld met natuurlijke middelen die eigenlijk in
   geen enkel dierminnend huishouden mogen ontbreken!

  
 
       

    Bark'n Boots
Grip Trex honden
schoentjes, ideaal
voor de wandeling! Beschermd de hondenpoot tegen beschadiging veroorzaakt door ruw terrein en heet asfalt!
Lees hier verder!
       
    Onmisbaar tijdens de vakantie! Het honden zwemvest voor  zwemmen, roeien, kanoŽn, varen, rafting,
en kayaking,en surfen!
Of uw hond goed kan zwemmen of niet, hij
heeft recht op de extra veiligheid van het K-9 Float Coat
ô van Ruff Wear.
                 
                     
       
                     
Vitamines voor de hond
Vitamine-hond en voeding, Direkt vitamines bestellen voor de Hond, Direkt vitamines bestellen voor de Mens, Waarom Vitamines?,
Vitamine A
,
Vitamine B,Vitamine C, Vitamine E, Doseringsadvies hond 5-70 kg., Doseringsadvies per kg. lichaamsgewicht hond, Mineralen, Chlorella, Kelp, ChondroÔtine , Glucosamine, Probiotica,
Huid- en vachtproblemen gewrichtsproblemen, Heupdysplasie, Elleboogdysplasie, Spijsvertering, Vruchtbaarheid, Lusteloosheid, Stress, Anti-veroudering, Weerstand, Loopsheid, Contact, Links,Leveringvoorwaarden, Homeopathie voor Honden, Allergie bij Honden, Kale plekken bij de Hond, Spieren en gewrichten van Honden, Gezonde voeding honden, Blaas en Nierproblemen bij de hond
     
Homeopathie voor de hond
D
irekt homeopathische produkten bestellen, Over Homeopathie, Wondverzorging, Allergie, Gewrichten, Spieren en energie, Spijsvertering, Geslachtsdrift, Voortplanting, Luchtwegen, Angst en Nervositeit, Verzorging van de ogen, Verzorging van de oren, Verzorging van de vacht, Huid- en Vachtproblemen, Hotspot, Eczeem, EHBO Reiskit, Vuurwerkangst, Weerstand, De producenten van Homeopatische middelen, Volledig artikel darmproblemen, Volledig artikel Vetramil honingzalf, Volledig artikel Artrose Artritis, Volledig artikel Allergie, Volledig artikel Huidproblemen en Vachtproblemen, sitemap
     
                       

          Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 13 november 2013  © 2006 -www.vitamine-hond.com. Vitamine en homeopathie voor de hond, organische voedingssupplementen voor honden van alle rassen,  ziekte en aandoeningen van de hond behandelen met vitaminen en homeopatische geneesmiddelen. Sportieve hondenartikelen, outdoor, vakantie met de hond.  le Dogue du Tour de Force, Profizon.  Ontwerp Piece of Cake webdesign.